Huawei демонстрира ползите на 5G за индустрията

Huawei Technologies откри нов изложбен център за прилагане на безжична технология от пето поколение за индустриални цели (5G Industry Application Center) в централата на компанията в Шънджън. Вчера и представители от България, включително наш представител, бяха сред първите онлайн посетители на изложбата.

От компанията имат амбицията да представят и пред българската общественост характеристиките и приложението на 5G за промишлеността и бизнеса, както и сигурността на оборудването, което предлага като световен лидер в тази област.

Пред българските участници във виртуалното посещение на изложбения център бяха демонстрирани четири категории продукти – бизнес инсайти, сценарии за индустриални приложения, елементи на индустриално приложение и изграждане на капацитет.

Целта на 5G за бизнеса е да стимулира производителността на широк спектър от индустрии – минна, циментова, желязо-преработваща промишленост, електроснабдителна мрежа, пристанища и други. Най-нови технологии, представящи различни сценарии се помещават в изложбения център на Huawei 5G IAC.

Минна промишленост

Технологията от пето поколение може да подобри процесите в минната промишленост чрез интелигентно дистанционно управление на машини и съоръжения и инспекция на подземни маршрути, което ще намали броя на работниците под земя (до 50%) за повече безопасност. Това ще доведе и до намаляване на производствените разходи.

Стоманодобив

С помощта на 5G технологията може да се извършва мониторинг на производствените площи, експлоатация на различни съоръжения, като това би могло да доведе до намаляване броя на работниците с 30% и нарастване на производителността с 26%.

Интелигентна електрическа мрежа

При проверка на електирческата мрежа става възможна употребата на устройство за патрулиране (дрон, 5G камера или робот) и инспекция, което може да спести 80% от разходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *