Деца в неравностойно положение ще се учат да програмират със стипендии от Logiscool

Logiscool в партньорство с образователната организация “Заедно в час”, започва да отпуска стипендии за деца в неравностойно положение. Учениците ще могат да посещават напълно безплатно курсовете по програмиране в школите на Logiscool в София и Пловдив, както и онлайн.

Към стипендиите вече са проявили интерес седем ученици от четвърти, пети, шести, седми, осми и единадесети клас на училища от различни градове на страната. Те ще имат възможност да се запознаят с основите на програмирането, както и да научат как софтуерните инженери използват математиката, за да решават проблеми по логичен и творчески начин.

Едно от най-ценните качества, които децата развиват по време на обучението си в Logiscool, е да не се отказват при неуспех. Когато програмират, те се научават, че провалът не е непременно нещо лошо, а напротив – често е нова възможност. Когато се провалят и опитат отново, те могат да се поучат от грешките си. Програмирането дава възможността на децата да опитват отново и отново, докато успеят да постигнат резултата, който търсят.

В добавка – компютърното програмиране учи децата да експериментират и им дава увереността и самочувствието да бъдат творци. Те получават шанса да създадат нещо уникално, което е изцяло тяхно творение.

Днес е налице голяма липса на ИТ специалисти в България, както и в почти целия свят. С навлизането на технологиите в повече сфери на живота, нуждата от опитни програмисти ще се увеличава. Така че всяко дете, което се научи да програмира, ще има голямо предимство и много повече възможности за кариера, убедени са още от екипа на Logiscool България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *