Huawei Watch Fit може да измерва автоматично нивото на кислород в кръвта

Наскоро един от актуалните часовници на Huawei – Watch Fit получи софтуерно обновление, с което от компанията добавят някои полезни функционалности. Актуализацията е с версия 1.0.3.20 и големина 27.8 MB. Най-сериозната новост е поддръжката за автоматично редовно измерване на нивото на кислород в кръвта (SpO2).

Досега измерването ставаше ръчно при желание от потребителя. Този показател, наред с обичайното му приложение по време на тренировки, е особено важен и при проследяване на здравословното състояние на някои от засегнатите от новия коронавирус.

Сред другите новости са функция за ръчно разделяне на тренировките за бягане на открито, показване на данни относно средата ви, включително фазите на луната и способността на часовника да открива актуализации.

Huawei Watch Fit

Huawei Watch Fit е спортен чаовник с 1.64-инчов правоъгълен AMOLED HD дисплей, на който могат да бъдат визуализирани 12 тренировъчни програми, изпълнявани от анимиран аватар. Издръжливостта на батерията е около 10 дни, а теглото му е 34 грама. Той идва у нас в три цвята – Mint Green, Sakura Pink и Graphite Black, като каишките са сменяеми. Има и функция да използвате за фон на дисплея снимка от собствения си фото албум на смартфона и да изберете каква информация да се показва на него, когато е включен.

Watch Fit поддържа 96 тренировъчни режима. Технологията TruSeen 4.0 следи сърдечния ритъм, като показва пулса в спокойно състояние към момента, както и инфографика как се е движил през последните 24 часа. Освен съня, часовникът следи и параметри като насищането на кръвта с кислород, нивото на стрес, и дамския цикъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *