Нов варио телефото обектив с макро възможности от Panasonic

Panasonic представя новия сменяем варио телеобектив LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. (S-R70300), базиран на монтажната система L-Mount и предназначен за серията пълноформатни (Full-frame) цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S.

Обективът може да се похвали с изключително качество на образа в целия обхват на кадъра. Той също така осигурява високоскоростен и високопрецизен автофокус, и Dual I.S. стабилизатор на образа за гъвкава мобилност и приложение в широк спектър от ситуации на снимане, включително спорт, животни, портрети, самолети и превозни средства.

Използваща оптималната конфигурация от 17 елемента в 11 групи обективът съдържа една UED (Ultra Extra-low Dispersion) леща, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и една UHR (Ultra-High Refractive Index) леща за ефективно намаляване на надлъжната хроматична аберация при телефото снимки и хроматичната аберация на увеличението при широкоъгълни снимки. По-специално, с използването на UHR леща се постига равномерно качество на образа от центъра до периферията на кадъра и същевременно ефективно намаляване на размерите на обектива.

С минимално разстояние на фокусиране от 0.54m, LUMIX S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. постига максимално увеличение от 0.5x (при 300mm). Двойният стабилизатор на образа Dual I.S. ефективно компенсира заклащането на ръката, което дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с 5.5 стопа.
Здравата конструкция е устойчива на прах/водни пръски, осигурявайки възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *