Nvidia ограничава производителността на RTX 3060 за добив на Ethereum

Nvidia изглежда настройва новите си видеокарти RTX 3060 за по-ниска ефективност при добив на криптовалутата Ethereum. Новите драъвъри, които ще са налични с появата на видеокартите ще намалят хаш рейта при добив на Ethereum с около 50%. Това ще става при засичане на подобна дейност.

От компанията отбелязват, че картите са предназначени за геймъри. Най-вероятно промяната е предприета заради недостига в наличностите на видеокарти.

Вместо това NVIDIA предлага нов Cryptocurrency Mining Processor (CMP) за потребителите, които добиват въпросната криптовалута. Тези решения имат най-висока производителност за зададените цели, но няма да са подходящи за приложение при графична обработка. Освен това те няма да се отразят на наличностите на другите продукти.

И все пак ограничението на определени дейности няма как да бъде възприето добре. То е въведено с цел компанията да се справи с недостига на геймърски видеокарти, които имат двойна употреба. Всичко това се случва на фона на недостиг на чипове като цяло. Той засяга дори производителите на автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *