ZTE с второто поколение технология за вградена под дисплея камера

ZTE Axon 20 5G беше първият смартфон с вградена под дисплея селфи камера, но за съжаление качеството на изображенията с нея не са на ниво. Разбира се нямаше как да очакваме кой знае какво от първото поколение на тази технология, но пък следващата генерация обещава повече.

Сега разполагаме и с нови детайли свързани с нея, като компанията я представя официално на Мобилния конгрес в Шанхай. Дисплеят в зоната над селфи камерата ще е с двойно по-голяма наситеност на пиксели – 400 пиксела на инч. По този начин тя няма да се отличава значително с останалата част от екрана.

Освен това ще е повишена и честотата на опресняване на панела до 120 херца спрямо 90 херца при първото поколение. Засега обаче не става ясно как точно ще се подобри качеството на снимките със селфи камерата. Основният проблем е достигането на по-малко количество светлина до сензора.

От компанията демонстрираха и първата в света технология за 3D структурирана светлина под екрана. Тази биометрична технология може да бъде използвана и за моделиране, добавена реалност и т.н.
Информация от GizmoChina

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *