Нова технология дава на автомобилните гуми по-голяма здравина и екологични характеристики

Bridgestone, ARLANXEO и Solvay представиха новата си съвместно разработена технология, TECHSYN. Тя комбинира химически оптимизиран синтетичен каучук със специално изработен силициев диоксид, взаимодействащ на молекулярно ниво, за да осигури отлични свойства на автомобилните гуми.

Всеки материал е разработен паралелно от трите компании, за да създаде технологична платформа за гуми, която осигурява висока производителност. TECHSYN позволява на гумите да постигнат с до 30% по-добра ефективност на износване и съпротивление при търкаляне, което е намалено с до 6%, в сравнение с други конвенционални летни продукти на Bridgestone EMIA. Поставен е допълнителен акцент върху подобренията на производителността при износване на гумите.

В резултат се увеличават устойчивите характеристики на гумите, за които е приложена технологията, като намалява общия разход на гориво и CO2 емисиите и увеличава пробега на протектора. Bridgestone подготвя внедряването на TECHSYN за масово производство, като се имат предвид различни категории гуми и превозни средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *