SAP с нов главен оперативен директор за региона

SAP представи новия регионален главен оперативен директор за Югоизточна Европа и Украйна. Александър Майкснер, който преди това е ръководил отдел „Платформа и технологии“ за SAP Централна и Източна Европа. Той ще управлява и облачните продажби за SAP в региона, в който влизат 12 държави с 1935 служители на компанията.

Присъединяването на новия главен оперативен директор ще подкрепи и дейността на Жозефин Гала, управляващ директор на SAP в Югоизточна Европа и Украйна, в процеса по трансформация.

Александър Майкснер работи в офиса на SAP във Виена. Започва кариерата си в компанията през 2016г. като ръководител на отдел „Анализи“ за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и е назначен за директор на отдел „Платформа“ през 2018г. Преди да се присъедини към SAP, Александър Майкснер работи в Oracle в отдел „Продажби и управление на продажбите“ за ЦИЕ и отговаря за „Анализи и управление на ефективността на предприятието“ . Преди позицията си в Oracle той е бил част от екипите на E&Y, Aral AG и Sony. Притежава магистърска степен по инженерство и икономика, специализирал е „Разпределен изкуствен интелект“ във Виенския университе, и притежава бакалавър по машиностроене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *