LG дава достъп и на други компании до webOS

LG обяви, че телевизионната платформа webOS ще може да бъде използвана и от външни компании. webOS е операционната система за телевизори, която корейците развиват от 2014 г. насам. Носителите на лизенз на webOS TV получават познатия UX дизайн заедно с функции като гласово търсене и контрол, интегрирани алгоритми за изкуствен интелект и лесна свързаност, които са спечелили положителни отзиви сред индустрията и потребителите.

С LG webOS TV партньорите получават и разнообразие от опции за съдържание, включително достъп до глобални приложения за стрийминг услуги като Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, спортната услуга за стрийминг DAZN, както и LG Channels, безплатната услуга на компанията за стрийминг на съдържание. Съвместимите модели телевизори включват и дистанционно Magic Motion.

Над двадесет производители на телевизори от цял свят вече са се ангажирали с партньорството с webOS, включително марки като RCA, Ayonz и Konka, като се очаква още партньори да се присъединят в бъдеще. Екосистемата webOS се поддържа от технологични партньори като Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA и Universal Electronics, заедно с много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *