TCL с дискусия за интелигентните дисплеи

Тази седмица на Световния мобилен конгрес в Шанхай (MWCS) TCL Communication предостави на публиката дискусия на кръгла маса, озаглавена „Бъдещето на следващото поколение интелигентни дисплеи“. Експерти покриха ключови теми за бъдещето на дисплеите и подобряване на потребителското изживяване, включително многообразни гъвкави дисплеи, многоекранни тенденции, както и визуални подобрения и технологии за грижа за очите.

“Технологиите зад дисплея са важни, но трябва да се съсредоточим и върху това как интелигентните дисплеи могат да се свържат с нуждите на потребителите и да подобрят тяхното потребителско изживяване,” каза Стийв Ким, OLED експерт в TCL-CSOT. “За всеки интелигентен дисплей, независимо дали става дума за телевизори, дисплеи на автомобили с автономно управление или AR / VR сетове, трябва да се съсредоточим върху три основни елемента – дизайн, производителност и функция с бонус разумна цена, когато е възможно. В сферата за автономно шофиране интелигентните дисплеи в колата могат дори да се превърнат в дом, театър, ресторант, музей, болница и офис на потребителя според нуждите му.

“Класацията на DXOMARK за дисплеи се основава на обективно и възприемчиво измерване на съответните атрибути за качество на дисплея и представя ситуации на използване, при които дисплеят има значение за потребителското изживяване. ” каза Франсоа Грандлерк, директор по качеството на дисплея, DXOMARK. ” С новите навиващи се и гъвкави дисплеи динамичното адаптиране на съдържанието към размера на дисплея е задължително за новите устройства. В допълнение, ние се фокусираме върху това как гладкостта на дисплея и тъч функцията, влияят върху потребителското изживяване при скролване и игране на игри, както и плавното движение във видеоклипове и изобразяване на HDR съдържание. Ефектът на квантизация около адаптацията на рязкостта, цвета, яркостта също е строго тестван, за да се гарантира качеството на дисплея.”

Четири основни стълба на дисплейните иновации

  1. Визуално подобрение
  2. Грижа за очите, Защита за очите
  3. Многообразен гъвкав дисплей
  4. Мултиекранна колаборация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *