В световен мащаб има над милиард активни смартфона Huawei

Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei Рен Женфей сподели наскоро в реч, че компанията има широк кръг от устройства и броят на активните ѝ смартфони е над един милиард.

Според него в следващата фаза, през идните 2-3 години, плановете са за създаване на сигурна и надеждна екосистема за крайни устройства. екосистемата трябва да е с отворена архитектура за всички приложения и разработчици.

Тази година компанията ще успее да достави едва между 70 и 80 милиона устройства спрямо 189 милиона през миналата година. Това разбира се е очаквано заради американските санкции, които сериозно ограничавате дейността ѝ.

Женфей споделя още, че Huawei ще оцелее въпреки ограниченията, като се надява на възобновяване на взаимоотношенията със САЩ при новата администрация там. Той отрече, че компанията ще излезе от бизнеса със смартфони.

На 22 март февруари Huawei представи новия си смартфон със сгъваем екран, Mate X2. Очакванията са, че серията P50 ще бъде анонсирана през март или април. Припомняме, че има слухове за това, че компанията може да влезе и в производството на електромобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *