Revolut вече предлага банкови услуги на българските потребители

От началото на март тази година Revolut получи специализиран банков лиценз в България. По този начин, базираната във Великобритания финтех компания разширява услугите, които може да предоставя на българските потребители. Сред основните предимства е и възможността клиентите да имат достъп до защитени депозити, гарантирани от литовската държавна компания Deposit and Investment Insurance. Процесът на идентификация в Revolut Bank отново е през съществуващото мобилно приложение и отнема само няколко минути.

Новината за банковия лиценз бе обявена дни след влезлите в сила нови условия на някои от предлаганите от компанията услуги. Припомняме, че чрез мобилното приложение, освен стандартните банкови преводи и превалутиране в над 30 валути, потребителите могат да бъдат и в ролята на дребни инвеститори, като инвестират в акции и криптовалута. Промяната в таксите засегна и броя на сделките в акции без комисиона при най-бюджетните планове – при безплатния план Standard броят на сделките без такса бе намален от 3 сделки месечно на 1 сделка, докато най-скъпият план Metal продължава да осигурява неограничено инвестиране без комисион.

Пазарната капитализация на Revolut Group се равнява на 5,5 млрд. $ по информация на craft.co. Съгласно финансовите данни за 2019 г., приходите почти се утрояват и достигат 162,7 млн. паунда, като компанията завършва годината на загуба от 105,9 млн. паунда.

Само за пет години Revolut успява да привлече повече от 15 милиона клиенти по целия свят, които генерират над 100 милиона транзакции месечно. Броят на потребителите в България също непрекъснато нараства и те вече са над 220 000.

През изминалата година Revolut откри своя специализирана банка в Полша и Литва, с което получи възможността да предлага кредитни продукти и в двете страни, а наскоро банковият лиценз беше разширен за още 8 страни – Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Малта, Румъния, Словакия и Словения. Специализираният банков лиценз позволява на Revolut Bank да предоставя ограничени банкови услуги чрез приложението Revolut, както и редица финансови услуги и продукти, предлагани от други компании от групата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *