Новият дрон на DJI е за състезатели и ентусиасти

DJI представи първия си кинематографичен дрон с изглед от първо лице – DJI FPV. Моделът работи с новото поколение очила FPV Goggles, които показват картина от камерата в реално време. Освен това има и опционално дистанционно за управление с една ръка.

За да помогне на потребителите, които нямат опит с подобен тип устройства от компанията са създали и приложението DJI Virtual Flight. С него можете да тренирате преди да подкарате машината на живо.

FPV има няколко режима за управление според способностите на пилота. В нормалния можете да очаквате това, което предлагат останалите дрони на компанията. използва се GPS и визуално позициониране за зависване на едно място. Тук има и система от сензори за засичане на препятствия отпред.

Ръчният режим деактивира зависването и споменатите сензори. Спортният представлява смесица между двата споменати режима. При него получавате повече свобода от нормалния и повече сигурност от ръчния. Сред опциите са такива за аварийна спирачка и бутон за зависване във въздуха, както и функционалност за завръщане към зададена локация и помощ при излитане и кацане.

Максималната скорост е 140 километра в час с ускорение от 0 до 100 километра в час за две секунди. С един заряд на батерията се постига 20 минути летателно време. Вградената камера снима видео в 4K при 60 кадъра в секунда и има зрително поле от 150 градуса. Налична е и опция за забавен каданс при 120 кадъра.

Очилата би трябвало да предлагат стабилна връзка с ниска латентност и кадри в реално вре,е. обхватът на дрона е 10 километра. Картината може да бъде предавана към няколко чифта очила едновременно.

Стандартният комплект с дрона, дистанционни, FPV Goggles v2, кабели и батерия е с цена 1299 евро. Има и Fly More комплект с две допълнителни батерии и зарядна станция за 299 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *