Ревю: Philips SoundBar TAB6305

Макар телевизорите да идват с вградени говорители, често те не могат да предложат звука, който бихме очаквали от специализираните звукови системи. Ако това е от значение за вас, винаги има опция за свързване на допълнителни говорители. Тук този тип системи са под формата на саундбар и могат да включват няколко говорителя.

Тези външни решения често са големи и не особено подходящи, за да се впишат добре в домашната или офис обстановка. Моделът, с който ще ви запозная днес обаче е доста компактен. Philips SoundBar TAB6305/10 включва основна тонколона с дебелина от 35 милиметра с опция за монтаж на стена, както и безжичен събуфър.

Моделът предлага редица възможности за свързване, включително цифров оптичен вход, HDMI 1.4 изход (ARC), USB, 3.5 мм жак и IR изход (2.5 мм жак). Безжичната свързаност е през Bluetooth. В комплект идват дистанционно и конзола за монтиране върху стена.

Системата е в сив цвят и лесно може да се впише в интериора на разнообразни помещения.

Основни характеристики:

  • Мощност: 140W (60W събуфър + 80W високоговорители)
  • Система: 2.1 канала
  • Задни конектори: Цифров оптичен вход, HDMI 1.4 изход (ARC), USB, Аудио вход, IR изход 2,5 мм жак.
  • Безжични връзки: Bluetooth 4.2
  • Размери
  • Главно устройство: 650 x 35 x 81 мм
  • Събуфър: 120 x 402 x 300 мм

Системата е лесна за монтаж ако няма да се възползвате от опцията за закрепване на стена, но дори и в този случай няма да са ви необходими много усилия. Разопаковате модулите, поставяте ги на желаното място, свързвате захранващите кабели, IR модула и кабела към телевизора. От голямо улеснение е, че събуфурът се връзва безжично към основната колона, а това премахва нуждата от допълнителен кабел и дава свобода да го поставите дори малко по-далече в помещението.

Тук идва и една от положителните черти на модела. Ако искате, можете да ползвате за свързване Bluetooth безжична технология. По този начин имате опция да използвате като източник на сигнал най-разнообразни устройства, включително телефон и лаптоп. Това дава голяма гъвкавост в ежедневието.

Друга интересна добавка е поддържката за функционалността HDMI ARC. Тя е налична ако заложите на връзка с HDMI кабел. Тук управлението на нивото на звука на тонколоната става със същото дистанционно, което се използва за телевизора. Наличен е и IR усилвател, който позволява да използвате дистанционното за телевизора дори ако поставите тонколоната пред този на телевизора. Това дава удобството да не използвате две отделни дистанционни.

Една от отличителните черти на системата е наличието на поддръжка за технологията Dolby Audio. Това означава, че при наличието на съответния източник е възможно постигането на звук с високо качество, включително по-ясни гласове.

Преминаваме и към звуковите параметри на системата. Тя е 2.1-канална и с обща мощност 140W. Мощността е разпределена по 60 вата за събуфъра и 80 вата за основната колона. Звукът е доста силен и адекватен за помещения с различна големина. Сравнително големият събуфър придава плътност на звука и пресъздава качествено ниските тонове. В основната колона има ляв и десен високоговорители за високи честоти и средночестотни мембрани.

Philips SoundBar TAB6305 впечатлява какво при гледане на филми, така и при слушане на музика. Можете да очаквате силен и качествен звук. Системата е подходяща дори за озвучаване на партита в по-малък мащаб.

Заключение

Ако искате да подобрите звуковото изживяване когато гледате телевизия, а и слушате музика от телефона си, то саундбар системата на Philips може да бъде добър избор за вас. Тя включва тънък основен модул и безжичен събуфер.

Стилният ѝ дизайн я прави подходяща за разнообразни интериори, а тънката основна колона е доста стилна и не изпъква излишно. Освен това събуфърът е безжичен, което допълнително разчупва монтажа.

Philips SoundBar TAB6305 е с цена от 400 лв. и за тази стойност получавате качествен звук при гледане на филми или слушане на музика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *