POS терминалът влиза в джоба

Споделете публикацията:

В условия на пандемия, за малкия бизнес е много важно да се адаптира спрямо новите условия. Това важи с особена сила за следването на тенденциите при плащане. Множество проучвания потвърждават промяната в потребителските нагласи и увеличението на безкасовите и безконтактните плащания. Припомняме, че според изследване на Mastercard безконтактните плащания в Централна и Източна Европа представляват 89% от всички плащания, като 18% от тях са направени с телефон. Предоставянето на възможност за безкасово плащане често е свързвано с големи съпътстващи банкови такси, което се оказва пречка пред най-малките търговци. Доскоро те бяха готови да се лишат от част от прихода, отказвайки безкасови плащания, защото разходът за ползване на POS терминал се оказва непосилно голям. Сключването на договор с банка, инсталирането на POS терминал в обекта или дори необходимостта от неговото разнасяне, ако продажбата се извършва на място при клиента, принуждаваха много от продавачите да приемат или плащането на ръка или по банков път. В допълнение, разходите могат напълно да обезсмислят малките покупки за продавачите, които са таксувани за всяка транзакция.

Телефонът – новият POS терминал

Отскоро на пазара се появи реална алтернатива на физическия POS терминал. Разработеното от MyPOS решение, носещо името MyPOS Glass, предоставя възможност на малките и средни търговци да разполагат със собствен POS терминал и то чрез мобилния си телефон. Необходимо е да инсталират единствено приложение на Android базирано устройство с NFC, без да се налага да разполагат с допълнителен хардуер или да правят допълнителна инвестиция в POS терминал. Приемането на плащане е изключително улеснено и е само в три стъпки – въвеждате сумата, доближавате картата на купувача до гърба на телефона и получавате средствата по сметка. Самото приложение спечели и награда за иновация на тазгодишното издание The FinTech Breakthrough Awards, състояло се в Лос Анджелис. Зад проекта стои иновативната компания MyPOS, която има повече от 100 000 бизнес клиенти в над 30 европейски страни.

За да подкрепят местните търговци в приемането на безконтактни плащания, Mastercard и MyPOS започнаха кампания, която насърчава търговците да се запознаят с ползите от новото софтуерно решение – как на практика превръщането на смартфона в ПОС терминал улеснява процеси в търговията. От март до юни тази година, всеки търговец, свалил и инсталирал приложението myPOS Glass, и приел поне 15 плащания с Mastercard, всяко с минимална сума от 5 лева, автоматично участва в томбола за смарт часовник. За повече информация, можете да посетите страницата на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.