Huawei отчита лек ръст на приходите през 2020

Споделете публикацията:

Вчера Huawei представи финансовите си резултати за изминалата 2020, като събитието беше излъчвано на живо онлайн. Компанията отчита, макар и забавен, растеж, което отговаря на прогнозите ѝ. Приходите за 2020 година достигнат 115.68 милиарда евро (CNY891.4 billion), което означава ръст на годишна база от 3.8%, а чистата печалба нараства с 3.2% на годишна база до 8.38 милиарда евро (CNY64.6 billion).

През 2020 година Carrier подразделението на Huawei продължава да осигурява работата на над 1500 мрежи в над 170 държави и региони. Междувременно компанията участва в над 3000 проекта по имплементация на 5G в над 20 индустрии като добив на въглища, производство на стомана, пристанищна дейност и редица други производства. Enterprise подразделението от своя страна разработва интелигентни решения за различни сценарии и индустрии.

Потребителското подразделение (Huawei Consumer Business Group) продължава в посока развитие на HarmonyOS и Huawei Mobile Services (HMS) екосистемата. Seamless AI Life стратегията се фокусира върху направленията Smart office, Fitness & health, Smart home, Easy travel, и Entertainment. Очаквано, заради американските санкции, доставките на смартфони намаляват, но за сметка на това носимите устройства и другите типове продукти в подразделението се представят много добре.

Какво е положението за компанията на пазара в България?

„Отчитаме много успешна година за серията P40, първата масова серия, базирана на собствения ни магазин за приложения AppGallery. За първи път предложихме лаптопите от серията Matebook на българските потребители и резултатите надминаха очакванията ни. Утвърдихме позициите си на пазара на смарт часовници и навлязохме и в премиум аудио сегмента с цяла колекция от устройства за различни сценарии на слушане на музика и качествена комуникация. Годината бе изпълнена с множество кампании в помощ на потребителите по време на пандемия, както и такива, които ангажират феновете ни в съвременни творчески процеси, като второто издание на Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с устройства на марката.“, коментира Дарина Иванова, Мaркетинг директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.