Бош стартира кампания за устойчиво развитие в България

Споделете публикацията:

Дивизия Електроинструменти на Бош даде началото на нова кампания под надслов „GreenPlanet“. Тя има за цел да облагороди горския фонд на страната с поне 1000 нови дръвчета и е част от действията на компанията в посока реализирането на международната инициатива Живей устойчиво #LikeABosch.

За всеки закупен хоби или градински електроинструмент до края на месец май Бош ще задели средства за осигуряването на около 1000 дръвчета, които екипът на компанията ще засади през октомври. Обогатяването на горския фонд на България има множество позитивни ефекти. Сред тях са повишаване на качеството на въздуха, поддържане и развиване на биоразнообразието и намаляване на риска от природни бедствия.

Междувременно Бош Термотехника развива иновативен проект заедно с EVN Топлофикация Пловдив. Технологията, комбинираща котел и горелка, осигурява ниски нива на вредни емисии, щадящи околната среда при работа на природен газ – NOx под 80 mg/m3.

Усилията на всички дивизии на компанията в България са част от дългосрочните ѝ цели за опазване на околната среда. В глобален план, през 2020 г. Бош превърна всичките си 400 световни локации във въглеродно-неутрални. През 2019 г. компанията е спестила 0,4 тераватчаса енергия, чрез подобрения на енергийната ефективност на локации ѝ, като целта е до 2030 г. тя да нарасне до 1,7 тераватчаса.

Следващата стъпка, която Бош си поставя, е да намали емисиите по цялата верига на стойността – от поръчките до използването на продуктите. Като част от този ангажимент компанията стана първия доставчик за автомобилната индустрия, който се присъединява към инициативата Science Based Targets с конкретната и амбициозна цел да намали с 15% емисиите на CO2 нагоре и надолу по веригата до 2030 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.