LG излиза от бизнеса със смартфони

От доста време имаше слухове, че LG обмисля излизането си от бизнеса със смартфони, а сега от компанията потвърдиха официално това. Ходът е логичен на фона на реализираните загуби от доста време, а предприетите мерки не успяха да обърнат тенденцията. Дори иновативните Wing и Velvet не пожънаха необходимия успех. Делът на LG от световния пазар на смартфони през декември е бил едва 1.7%.

Корейците отбелязват, че наличните към момента смартфони ще продължат да са в продажба до, а вероятно и след, като завърши процеса по закриване на бизнеса. Това се очаква да стане през юли. Компанията ще продължи и със софтуерната си и сервизна поддръжка за моделите. LG заяви, че ще се фокусира върху нови разработки свързани с мобилни технологии, включително 6G.

Макар и очаквано, излизането на LG от бизнеса със смартфони си остава неприятен факт. Компанията имаше солидни модели в миналото и постоянно се опитваше да налага интересни иновации. Изглежда обаче тя не се справи с конкуренцията от китайските производители, които успяха да се наложат през изминалите години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *