Ето какъв е ефектът от премахването на зарядното от комплекта на iPhone

Споделете публикацията:

Apple сподели, че решението ѝ да спре да включва зарядно в комплект със смартфоните си ще спести 861 000 тона Мед, Цинк и Калай. Освен това по-компактната кутия позволява на компанията да постигне по-голяма ефективност. Палетата за доставки включват с до 70% повече кутии с iPhone 12.

Ревю: Apple iPhone 12 mini

Миналата година Apple е намалила емисиите си на CO2 до 22.6 милиона тона спрямо 25.1 милиона през 2019. Освен това е ограничено и количеството използвана енергия до 13.9 милиона киловат часа.

От компанията са си поставили цел да станат изцяло въглеродно неутрални до 2030. Отбелязва се и работата в лабораторията ѝ за извличане на материали в Тексас. Там от предадени за рециклиране смартфони се извличат редки елементи, стомана и т.н. От един метричен тон компоненти, роботът Daisy извлича Злато и Мед, които иначе биха били добити от 150 метрични тона руда.

Освен това 39 000 метрични тона електронни отпадъци не са попаднали в депа за отпадъци. M1 чипът на компанията е създаден с по-висока ефективност, а това позволява ограничаването на въглеродния отпечатък на Mac Mini с 34%. 8-то поколение iPad изразходва с 66% по-малко енергия от изискванията по Energy Star.

Над 110 от доставчиците на Apple са заявили използването на чиста енергия. Наскоро компанията инвестира 200 милиона долара за извличане на въглероден диоксид от атмосферата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.