Wi-Fi 6 Plus рутерът Huawei WiFi AX3 е с промо цена

Споделете публикацията:

Най-новият рутер на Huawei – WiFi AX3, идва с поддръжка на високоскоростния Wi-Fi 6 стандарт, както и съвместимост с Wi-Fi 5, и цели да предложи максимално бърза и стабилна безжична свързаност у дома. Той се предлага на пазара в две конфигурации – четириядрена и двуядрена, съответно на препоръчителни крайноклиентски цени от 159 лв и 119 лева, а от 23 април до 13 май Технополис има промо предложение – двуядрената (Dual-Core) версия на промоционална цена от 99 лева. Освен АX3, цялата линия рутери Huawei могат да бъдат закупени на специални цени от Търговска верига Зора.

И двата варианта са базирани на собствения процесор на Huawei – Gigahome Wi-Fi 6, работещ съответно на 1.4GHz за четириядрената и 1.2GHz за двуядрената версия. Те поддържат скорост на предаване до 2402 Mbps при 5GHz и 574 Мbps при 2.4 GHz, което означава комбинирана теоретична скорост от 3000 Mbps.

При комуникация с друго Huawei устройство, поддържащо стандарта Wi-Fi 6, новините са още по-добри, тъй като честотната лента от 80 MHz може да се разшири до 160MHz, което води до потенциално двойно увеличение на скоростта. Това стои зад обозначението Wi-Fi 6 Plus. С Wi-Fi 6 Plus, oсвен за бърза връзка, чипсетът Gigahome Wi-Fi 6 помага и за нейното високо качество навсякъде в дома ви. Той осъществява автоматично фрагментиране на пакетите в режим на близко предаване посредством динамична тясна честотна лента, като така стабилизира работната честота на 2MHz за по-добро проникване през стени и други прегради. Поддържа се и Mesh режим, в който рутерите могат да работят като усилватели на сигнала и така позволяват изграждането на по-големи жични, безжични и хибридни мрежи в случаите, когато се търси покритие на по-голяма площ в по-сложна инфраструктура.

Четириядрената версия на WiFi AX3 предлага и някои допълнителни екстри. Например ако просто доближете отключен Android смартфон с активирано NFC до NFC полето на рутера, той ще се свърже с Wi-Fi мрежата, без да е неободимо да се въвежда парола – изключително удобна опция за гости и домашни партита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.