Huawei с очакван спад в приходите през първото тримесечие

Huawei обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2021 г., които са в съответствие с прогнозите на компанията. През първото тримесечие Huawei генерира приходи от 152,2 млрд. юана (19,4 милиона евро), което е 16,5% намаление на годишна база. Мрежовият бизнес на компанията поддържа стабилен растеж, докато приходите от потребителски бизнес намаляват, отчасти в резултат на продажбата на бранда за смарт устройства Honor през ноември 2020 г.

Продължава негативното влияние на американските санкции. По данни на Canalys компанията е на седмо място по доставени смартфони в световен мащаб през изминалото тримесечие.

Маржът на нетната печалба на Huawei е нараснал с 3,8 процентни пункта на годишна база от 11,1%. Huawei насочва усилията си към развитието на 5G инфраструктурата и екосистемата от услуги и продукти. Компанията помага на доставчици по целия свят да развиват своите 5G мрежи, отговаряйки на нуждите на потребителите и индустриите, като същевременно повишава собствената си ефективност на доставчик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *