MaskFone – защита с добавена функционалност

Вече от повече от година ни се налага да свикваме с използването на защитни маски в редица условия. Понякога трябва да сме с тях и за доста продължителен период, включително когато сме в градския транспорт или чакаме за обслужване в някоя институция. Разбира се на пазара има голямо разнообразие от маски за многократна употреба, а всяка от тях е с отличителните си черти.

Такава е и MaskFone, която както подсказва и името ѝ има по-разширена функционалност. Това се корени в наличието на безжични слушалки, които са почти като част от нея (влизат в отлепяща се част на плата). По този начин няма да се притеснявате за това дали слушалките ви няма да паднат при сваляне и поставяне на маската. Самите слушалки са безжични, но свързани една към друга, като кабелът минава през маската. В кабела има и вградено дистанционно за основните функционалности. В комплекта има и калъф, в който можете да съхранявате маската, резервните филтри и т.н.

За връзка към смартфона се разчита на Bluetooth технология, а свързването е като на всеки подобен модел слушалки. Слушалки дават приличен звук, но не са от премиум клас. За по-оптимално прилягане към всяка слушалка има кука, която е за ушната мида. Има и технология за активно шумопотискане, която може да изолира голяма част от околните звуци.

С един заряд на батерията на слушалките можете да получите до 12 часа плейбек. Налична е съвместимост и за работа със Siri и Google Assistant, което е полезно ако използвате някой от гласовите асистенти. Има и приложение Hubble Connect, с което можете да откриете слушалките си на карта и да се възползвате от по-широка съвместимост с Amazon Alexa.

Самата маска е платнена и с възможност за изпиране, което е препоръчително да правите от време на време. Налични са и сменяеми филтри за PM 2.5, три в комплекта, което гарантира високо ниво на защита. Маската е лека и се предлага в два размера, което да подсигури добра съвместимост, а има и сертификация за IPX5 водоустойчивост на слушалките. Сред останалите черти са регулируеми връзките около ушите и пристягаща зона при носа за по-плътно прилягане.

Трябва да отбележим, че освен от вируси и бактерии, маските предпазват и от замърсяване на въздуха, като не пропускат фини прахови частици. Това би било полезно и в замърсените градове през зимата. Наличен е избор и за N95 филтри за още по-голяма защита срещу вируси. Препоръчва се смяната на филтрите да става след 200 часа употреба.

От няколко месеца използвам маската и мога да кажа, че тя е доста удобна, дори без да се възползвате от слушалките. Те обаче са добавената стойност на продукта и могат да са от полза на тези от вас, на които им се налага да използват подобно защитно средство за продължителни периоди от време. Платнената част е лека и доколкото е възможно приятна на допир.

В момента можете да поръчате MaskFone на цена от 34,99 евро, а N95 филтрите струват по 19,99 евро за комплект от 5 броя. За 19,99 евро можете да закупите и комплект от 30 броя PM 2.5 филтри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *