Американската платформа Insurify открива развоен център в София

Insurify, базираната на технологии с изкуствен интелект платформа за сравняване на застрахователни услуги, отвори своя първи международен развоен център в София. Компанията отбеляза 2.5-кратен ръст на приходите на годишна база и увеличи броя на служителите си над 3 пъти през 2020 г.

Развойният център в София привлече екип от 15 софтуерни инженери и експерти по изкуствен интелект, специализирани в изграждането на технологии за бързо растящи пазари. В близкото минало, екипът беше част от една от най-големите мета търсачки за самолетни билети – Skyscanner, която затвори офиса си в София през 2020 г., заради негативното влияние на COVID-19 пандемията върху международните пътувания.

Insurify е ръководена от българите Снежина Захария, която е основател и главен изпълнителен директор на компанията и Тодор Кирязов – съосновател и главен продуктов директор. „Новият офис в България бележи ключов момент в растежа ни, тъй като чрез него продължаваме да подобряваме нашите продуктови линии за автомобилно, жилищно и животозастраховане”, каза Снежина Захария, главен изпълнителен директор на

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *