Нестле с ангажимент за инвестиция от 22 милиона лева в България през 2021 г.

В началото на миналата седмица на специална онлайн дискусия с представители на медии, мениджърският екип на Нестле България представи и коментира както резултатите за 2020 г. те отбелязаха, че компанията генерира 1.1% ръст в приходите от продажбите спрямо предходната 2019-та година. По план 2021 г. е поредната година, която ще отбележим с нова инвестиция от 22 милиона лева.

Нестле България продължава да инвестира усилено във фабриката си в София, като за 2020-та година компанията е вложила 23 милиона лева в нови технологии, продуктови иновации, устойчиво развитие и модернизация на оборудването. Сара Вуйтине, Мениджър на Фабрика за шоколадови продукти и бисквити, Нестле България, сподели, че постоянните усилия на компанията за подобряване на устойчивите практики във фабриката водят до значителни резултати, спестявайки над 32 тона пластмаса и 43 тона хартия на природата.

Компанията отчита и 31% спад на генерираните въглеродни емисии и 15% при консумацията на вода за 2020-та година. За настоящата година амбицията на Нестле България е да намали разхода на вода с допълнителни 4% и да достигне 100% зелено електричество във всички свои помещения в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *