Изкушаваща промоция за Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro е сред най-добрите флагмани на изминалата година, като устройството ни впечатли с фотографските си възможности. Сега този миналогодишен флагман може да бъде закупен при доста по-достъпна цена от 1099 лв. в брой с онлайн промоцията, която е налична в Технополис. Става дума за модела в черен цвят.

Ревю: Huawei P40 Pro

Моделът е базиран на актуалния флагмански чипсет на компанията – Kirin 990 5G и включва 8GB RAM с вградена памет за файлове 256GB. Huawei P40 Pro предлага четиристранно извит OverFlow OLED екран с диагонал 6.58 инча, честота на опресняване 90Hz, HDR, резолюция 2640 х 1200 пиксела и отвор за двойна селфи камера – 32MP и IR/ToF сензори.Моделът има стъклен гърб и метална рамка и разполага с IP68 сертификация за прахо- и водоустойчивост. Поддържа се работа и с eSIM.

Основната му камера е четворна и включва два RYYB сензора, като първият от тях е с цветови филтър RYYB CFA – 50MP Ultra Vision с бленда f/1.9 и OIS, която е предназначена за снимки. Разчита се на система за сливане на пикселите (за 12.5MP снимки) и Octa Phase Detection система с AI технология за избор на най-добра снимка при заснемане на поредица за 1.7 секунди.

Вторият е 40MP Cine Camera и ще бъде използван за заснемане на видео с резолюция до 4K. Тук са налични ултраширокоъгълен обектив и бленда f/1.8. Поддържа се запис в HDR, сливане на 16 пиксела в 1 и ISO до 51 200. Налична е опция за снимане на видео при супер забавен каданс от 7680 кадъра в секунда. Постигат се и боке ефекти в реално време, както и локализация и приближаване на звука от даден източник. Следва 12MP SuperSensing сензор с перископен телефото обектив, който предлага 5-кратен оптичен, 10-кратен хибриден и 50-кратен максимален зуум. Тук е налична оптична система за стабилизация (OIS + AIS). Последният сензор е 3D ToF.

Батерията е с капацитет 4200 mAh и се поддържат технология за бързо жично и безжично зареждане при 40W. Устройството може да зарежда безжично други продукти. Трябва да отбележим, че устройството разчита и на допълнителна охладителна система от графен и тънка изпарителна камера, която би трябвало да му позволи да поддържа максимална производителност за по-продължителен период без да прегрява.

Припомняме, че актуалните предложения на Huawei сред смартфоните разчитат на платформата HMS и магазина за приложения AppGallery. Очаквано липсват услугите и приложенията на Google.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *