Хакатон търси добри решения за подобряване на градската мобилност

Броени дни остават до 31 май – крайния срок за регистрация на отборите за участие в Хакатона Хакатона InnoAirChallenge: Making urban mobility smarter. Целта на съревнованието е да предизвика хората с технологични знания и умения да потърсят смели и иновативни решения за бъдещето на градската мобилност. Разработването на идеите ще се проведе онлайн от 2-ри до 4-ти юни 2021 г. в рамките на Европейската зелена седмица. Организатори на инициативата са А1 – утвърдена компания в сферата на телекомуникациите, дигиталните и ИТ решения и услуги и Асоциацията за развитие на София в ролята си на координатор на проекта INNOAIR от името на Столична община.

По време на разработването на своите идеи участниците ще имат възможност да се консултират с ментори за по-добро формулиране и представяне на проектите си. Сред тях са представители на технологичната и бизнес общност и експерти от Столична община. Официалното откриване на Хакатона ще бъде в 18:00 часа на 2 юни в Zoom. Публичните представяния на разработените между 2 и 4 юни идеи на отборите е планирано да бъде от 10:00 до 12:00 часа на 4 юни, като оценяването от страна на журито ще се случва в реално време и победителите ще бъдат обявени веднага след това.

Осигуреният от А1 награден фонд на обща стойност 18 000 лева дава допълнителен стимул за участниците. Отличеният на първо място отбор ще получи награда от 10 000 лева, второто място ще донесе награда от 5 000 лева, а третото – 3 000 лева. А1 ще предложи и специални награди на участниците, показали визионерски идеи и добра теоретична подготовка, като им предостави възможност за участие в Лятната академия на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *