Panasonic LUMIX GH5M2 носи редица подобрения

Вчера Panasonic представи новата версия на един от най-популярните си фотоапарати, LUMIX GH5, LUMIX GH5M2. Той предлага някои подобрения спрямо предшественика си, включително ново поколение процесор Venus Engine. Апаратът може да записва видео в резолюция до 4K при 60 кадъра в секунда и 10-bit при 4:2:0.

Моделът е с Panasonic V-Log L профил, което беше допълнителна платена екстра за GH5. Подобно на S1H, LUMIX GH5M2 предлага два вида Cinelike гама настройки в менюто Photo Style. Тези режими създават впечатляващ външен вид с топли тонове на кожата или деликатни нюанси на светлината и сенките, дори без цветова обработка на V-Log кадрите.

Предварителната настройка Cinelike D2 дава приоритет на динамичния обхват, докато Cinelike V2 дава приоритет на контраста. Добавени са също L.Monochrome S и L.Classic Neo. Всички тези предварителни настройки са налични и в Анаморфен режим. 20.3-мегапикселовият Micro Four Thirds Digital Live MOS сензор е почти идентичен с този при GH5. Тук обаче има покритие против отблясъци, което ще помогне в някои ситуации.

По-бързият процесор позволява постигането на подобрения в автофокуса. За осигуряване на стабилно снимане от ръка, стабилизаторът на образа в тялото Body I.S. на LUMIX GH5M2 е още по-усъвършенстван, което дава възможност за намаляване на скоростта на затвора с 6.5 стопа. LUMIX GH5M2 има по-малък 3-инчов екран, но е с по-висока резолюция при 1840K, той е и по-ярък. microUSB портът е заменен от USB Type-C с USB-PD за зареждане.

GH5 II може да излъчва на живо в YouTube или Facebook директно, като ви е необходима само връзка към интернет.

Всяка сглобка, регулатор и бутон на фотоапарата са уплътнени, за да направят LUMIX GH5M2 годен за тежка употреба на открито. Затворът също е издръжлив, като е конструиран за около 200 000 работни цикъла. За допълнителна подкрепа при използване на открито, фотоапаратът е оборудван с нова батерия с голям капацитет от 2200mAh.

Panasonic ще стартира промоцията за ранна заявка от 25 май. Промоцията продължава до 31 юли 2021 г. Цените на апарата започват от 1699 долара. Ще има и избор между разнообразни аксесоари, включително дистанционен спусък, статив, XLR микрофонен адаптер и т.н.

Освен новия си модел, Panasonic загатна и за бъдещия GH6. Той се очаква до края на годината и ще предложи вътрешен запис 4:2:2 10-bit DCI 4K 60p без времево ограничение и 10-bit 4K 120p HFR. Освен това апаратът ще може да записва 10-bit 5.7k 60p видео с новия сензор Micro Four Thirds. Очакваната му цена е около 2500 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *