Ревю: Genesis Krypton 550

В най-новото ни ревю ще ви запозная с една от актуалните геймърски мишки на полския бранд Genesis – Krypton 550. Продуктите на компанията вече са познати и у нас, като от опита си с някои от тях оставам с добри впечатления за постигнатия баланс между цена и качество. Субектът на настоящото кратко ревю е в гейминг класа леки мишки с перфорирана повърхност. Това означава, че тя е подходяща за продължителна игра без това да ви натоварва.

Както вече споменахме, отличителният ѝ белег е наличието на перфориран корпус в частта за дланта и основните бутони. Това от своя страна води до постигането на по-леко тегло при 70 грама. От друга страна се премахва и прекомерното изпотяване, тъй като дланта диша.

Формата на мишката е ергономична и предназначена за използване с дясна ръка. Конструкцията е от пластмаса с матирано покритие и в черен цвят. Налични са два основни бутона, скрол, dpi превключвател и още два бутона отляво на конструкцията.

Отдолу са разположени четири крачета и превключвател за осветлението и също има перфорирана зона. RGB системата за подсветка е доста впечатляваща и ефектът се подсилва от отворите. За свързване към компютъра се използва USB кабел с дължина 1.8 метра, който е със сплетено покритие.

Основни характеристики:

  • Сензор: PMW3325, оптичен
  • 200–8000 DPI; до 100 IPS; 20G; 1000Hz
  • Конструкция: пластмасова
  • Бутони: 7
  • Подсветка: RGB зони
  • Суичове: Huano
  • Размери: 128 х 68 х 42 мм, 70 гр.
  • Връзка: USB

Множество от свойствата на мишката могат да бъдат програмирани и настройвани през специално приложение. Тук задавате стъпките на скоростите, които се превключват чрез специалния dpi бутон между двата основни.

В основата на мишката е оптичният сензор PMW3325, който предлага прецизно проследяване със стъпки в диапазон от 200 до 8 500 ДPI. Освен това се постига ускорение до 20G, а честотата на отчитане е 1000 херца.

Krypton 550 има издръжливи Huano суичове, които по данни на компанията би трябвало да издържат на до 20 милиона клика. Основните бутони кликат доста отчетливо и не срещнах проблеми като пропуск на клик например. Страничните бутони са удобни за навигация в уеб браузър например, като се използват за преминаване назад и напред.

Всичко това дава удобство и прецизност при работа и игра, като можете да разчитате на отлично проследяване. Основните бутони са с голяма повърхност, а скролът е с гумирано покритие и безшумен. За бързото превключване на dpi режимите има отделен бутон, който е с удобна позиция. Въпреки липсата на гумирани елементи отстрани, наличието на пластмасово релефно покритие върши добра работа за стабилен захват.

Добра добавка е наличието на вградена памет, която може да се използва за съхраняване на персонализирани профили. Това е от голяма полза когато играете различни типове игри или използвате разнообразни програми.

Подсветката е много ефективна и приятна за окото. Зоните обхващат външния долен ръб на корпуса, логото под перфорираната повърхност и скрола. Освен софтуерно, светлинните ефекти могат да се управляват от бутон в горната част и в основата на корпуса.

За гладкото придвижване се разчита на две тефлонови крачета, които са поставени в предната и задна част на конструкцията.

Заключение

Genesis Krypton 550 е доста приятна изненада, като моделът е с цена около 60 лева. Мишката е бърза, лека и удобна, което е от голямо значение при продължителен гейминг. Ниското тегло на конструкцията е възможно благодарение на перфорирания корпус. Тази черта помага и за постигането на по-ефектна система за подсветка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *