Lenovo с 20% ръст на приходите

Споделете публикацията:

Lenovo отбеляза рекордни резултати за последното тримесечие на миналата година. Тримесечните приходи са нараснали с 48% на годишна база, достигайки 15,6 млрд. щатски долара. Но ръстът на нетната печалба, отбелязваща 260 млн. долара, в процентно съотношение е още по-впечатляващ, достигайки цели 512% спрямо същия период на 2019 г. Резултатите за четвъртото тримесечие допринасят и за успешната финансова година, като годишните приходи нарастват с над 10 млрд щатски долара. Годишната печалба също нараства, като приходите преди данъци са почти 1,8 млрд щатски долара, а чистата печалба – 1,2 млрд. щатски долара, или реализиран ръст с повече от 70% на годишна база.

За първи път годишните приходи на опериращата в 180 държави компания, минават прага от 60 млрд. $, при малко над 50 млрд. $ достигнати година по-рано. Отличните резултати доведоха и до разпределяне на дивидент от 3,09 цента на акция.

Растеж, растеж, растеж

Почти всички звена и подразделения бележат ръст в приходите. Последното тримесечие ще бъде запомнено с ръст от повече от 86% на годишна база на приходите на Mobile Business Group (MBG), достигайки 1,54 млрд. $ и рекордно висока оперативна печалба от 21 млн. $ след придобиването на Моторола.

Пазарният дял на смартфоните в Латинска Америка достигна близо 21%. Рекордно високите приходи за четвъртото тримесечие бяха постигнати и в сферите Server, Storage, Software Defined Infrastructure, Software и HPC/AI със 73% на годишна база.

Това е и най-доброто четвърто тримесечие за PC & Smart Devices (PCSD) с приходи 12,4 млрд щатски долара, ръст от 46% на годишна база и рекордна рентабилност от 6,7%.

Двигателите на успеха

Глобалната верига за доставки на Групата продължава да бъде най-добрата в своя клас и да се разширява като включва нова фабрика в Унгария, която ще заработи напълно до края на годината. Неотдавна Gartner класира Lenovo като един от 25-те най-добри доставчици, описвайки компанията като отличителен изпълнител в управляваната от клиентите бизнес трансформация, известна с използването на усъвършенствани технологии като 5G, блокчейн и изкуствен интелект за оптимизиране на доставките на продукти и решения за клиенти на 180 пазара.

Lenovo е призната от годишния Corporate Knights Index като една от 100-те най-устойчиви компании в света. Част от произвежданите от компанията емисии на парникови газове са намалели с 92% през последното десетилетие.

Компанията е обявена за една от най-иновативните компании в света от Boston Consulting Group.

Отличните резултати на Lenovo, както и новата организационна структура успяха да отговорят на новите потребителски нужди през изминалата, наситена с динамика и турбулентност година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.