.ею чества петата си годишнина

Днес .ею, Европейският домейн на кирилица, празнува пет години от стартирането си. Годишнината бе отбелязана на събитие в София от представители на EURid, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и българската регистраторска общност. По време на събитието бе обявено, че българския регистратор СуперХостинг.БГ ще представлява България в Консултативния съвет на регистраторите.

Според последните данни има 1 371 активни имена на домейни с .ею, регистрирани през последните пет години, представляващи близо 5% от интернационализираните имена на домейни в портфолиото на EURid. 51% от уебсайтовете, асоциирани с домейна на кирилица .ею, са на български език.

В резултат от нарастващото значение на интернационализираните домейн разширения, инициативата на EURid .eu Web Awards въведе нова категория през 2021 г. – „Най-доброто от .ею и .ευ“, за да се отличат най-забележителните уебсайтове, избрали своя местен език и .ею или .ευ за своето онлайн присъствие. Можете да номинирате своя уебсайт още днес на https://webawards.eurid.eu/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *