Mobile Business Group на Lenovo – приходи Х2

Заедно с обявените от Lenovo рекордни приходи за миналата година, мобилното подразделение Mobile Business Group (MBG) регистрира впечатляващи финансови резултати. Групата регистрира почти двоен ръст на приходите на годишна база (86%), като отчита най-доброто си представяне, откакто придоби бизнеса на Motorola през 2015 г.

За финансовата 2020 г., MBG отбелязва над 9% ръст на приходите си. На преден план изпъква и значителният растеж в пазарния обем на групата с трицифрена стойност в Северна Америка, Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион, като същевременно е достигнат нов рекорден пазарен дял в Латинска Америка – цели 20,9%. В Европа, ръстът на приходите спрямо 2019 г. е 346%, a в Азиатско-Тихоокеанския регион е 174%. В България представянето на Motorola също отчита много добри резултати с ръст от над 100% Y.o.Y в “open-market” сегмента.

Според настоящия президент на Motorola Серджо Буняк, в основата на тези резултати е започналата трансформация в компанията, разнообразното портфолио и развитите взаимоотношения с крайния потребител.

Сред стратегическите инициативи на групата е предоставянето на 5G на всички ценови нива, като компанията беше сред първите, които въведоха 5G продукти в средния клас.

Наскоро Motorola представи десктоп платформата “ready for”, която дава възможност лесно да пренесете съдържанието от телефона на телевизора, да разполагате с напълно функционален десктоп, както и да играете любимите си игри.

Наред с наложените вече софтуерни разработки в мобилните телефони като Moto Actions, компанията развива и интеграцията на ThinkShield за мобилни устройства, които подпомагат взаимодействието с бизнес клиентите и представят решения за техните нужди.

Благодарение на отличните продажби на мобилни устройства, 2020 г. може да бъде определена като изключително силна за Mobile Business Group. А за почитателите на компанията имаме още една добра новина – скоро ще Ви запознаем отблизо с един от новите телефони на компанията – Moto G30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *