Дебют на Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro с HarmonyOS

Измина доста време откакто Huawei представи последния си пълнофункционален смарт часовник. Сега обаче компанията анонсира новата си серия Watch 3 и Watch 3 Pro, които са базирани на новата ѝ операционна система HarmonyOS и съответно поддържат инсталиране на допълнителни приложения през магазина AppGallery.

Huawei Watch 3 има 1.43-инчов AMOLED екран с тънки рамки, висока резолюция и до 1000 нита яркост. Конструкцията е от стомана, а задната част е керамична. Дисплеят има защита с подсилено стъкло. Има два бутона, единият, от които е въртящ се и служи за навигация в системния интерфейс.

Часовниците са с eSIM и 4G свързаност, което означава, че можете да провеждате рзговори през тях без наличието на свързан телефон. Освен това можете да стриймвате музика към Bluetooth слушалки. Има сензори за пулс и кислород в кръвта, а на по-късен етап ще бъде добавена опция за отчитане на кръвната захар. Очаквано моделът може да следи нивата на стрес и качеството на съня.

Той има четири варианта – Active, Sporty Classic, Classic и Elite. Разликите са в цвета на конструкцията и типа каишка. HarmonyOS предлага решетъчен лаунчер за приложения и поддръжка за множество приложения. Моделът може да проследява над 100 вида спорт, а сред тях има 17 професионални режима. С един заряд на батерията можете да разчитате на три дни с 4G връзка или до две седмици в режима за дълга издръжливост.

Huawei Watch 3 Pro има подобен на базовата версия дизайн, но има цифрова рамка и по-голяма батерия. Конструкцията е титаниева, а дисплеят е със сапфирено защитно стъкло. Тук има и двубандов GPS за още по-точно проследяване издръжливостта с един заря е до пет дни с мобилна връзка или до три седмици в специализирания режим.

Цените в Китай са съответно 2599 юана (334 евро) за Watch 3 и 3299 юана (424 евро) за Watch 3 Pro, а продажбите им в страната започват на 11 юни.

One thought on “Дебют на Huawei Watch 3 и Watch 3 Pro с HarmonyOS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *