Нов лек F1.8/50 mm обектив за серията Panasonic LUMIX S

Panasonic представи нов стандартен обектив с широка бленда и фиксирано фокусно разстояние LUMIX S 50mm F1.8 (S-S50). Той е второто попълнение в серията от четири обектива с широка бленда F1.8, базирани на монтажната система L-Mount. Четирите F1.8 обектива се характеризират с еднакви размери и еднакво разположение на органите за управление, което дава значително практическо предимство при използването им.

Оптичната схема на обектива LUMIX S 50mm F1.8 се състои от девет елемента в осем групи, включително три асферични лещи, една ED (Extra-Low Dispersion) леща и една UHR (Ultra-High Refractive Index) леща. С използването на три асферични лещи се постигат както високи описателни характеристики, така и красиви боке ефекти, които са общи предимства на всички F1.8 обективи от серията. ED лещата ефективно потиска хроматичната аберация. Обективът има диафрагма с кръгъл отвор с 9 ламела, която създава красиви кръгли форми в размазаните фонове на кадрите с отворена бленда.

LUMIX S 50mm F1.8 е подходящ за заснемане на различни обекти, вариращи от портретни до пейзажни снимки. Той също така има и много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа, тъй като е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане – характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки.

Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски, осигурява добра преносимост и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. LUMIX S-S50 е продукт, категоризиран за програмата LUMIX PRO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *