Sony с нова гама безжични колонки в серията X-Series

Sony анонсира три нови модела безжични високоговорители в серията X-Series. Всички те са специално разработени да доставят мощен звук, като използват иновативното тяло, разработено от Sony – X-Balanced Speaker. Когато диафрагмата е с форма, различна от кръглата, се постига по-голямо звуково налягане и по-малко изкривяване на звука.

XP700 разполага с три предни високоговорителя за високи честоти High-efficiency Tweeter и един заден високоговорител за високи честоти, с които се постига звук с многопосочно разпространение (Omnidirectional Party Sound) и дълбоки баси без да се компрометира чистотата на звука.

XP500 и XG500 имат по два предни високоговорителя за високи честоти с висока ефективност, които заедно възпроизвеждат мощен парти звук (Powerful Party Sound). Освен това, XG500 разполага и с пасивни излъчватели, които са оптимизирани да възпроизвеждат чисти баси и работят заедно с високоговорителите с високи честоти.

Функцията MEGA BASS, налична за цялата гама, позволява да усилвате басите на високоговорителя. Налични са още режим LIVE SOUND, Bluetooth свързаност, функцията Party Connect за свързване на множество говорители,

Новият XG500 е с клас на защита срещу вода и прах IP66. XP700 и XP500 са с клас на защита от вода IPX4. Всички нови продукти от серията X-Series включват дръжки, които правят пренасянето им лесно. Налични са и светлинни ефекти в няколко различни режима. Високоговорителите имат входове за микрофон и китара, което ги прави подходящи и за караоке.

Моделите поддържат бързо зареждане и предлагат режим Battery Care, който не позволява високоговорителите да достигнат 100% заряд, за да се увеличи животът на батерията. Зареждането е през USB порт. Както XP700, така и XP500 могат да бъдат разположени както хоризонтално, така и вертикално.

Цена и наличност

  • Модел SRS-XP700 ще бъде наличен на цени от приблизително 999 лв. от юни 2021 г.
  • Модел SRS-XP500 ще бъде наличен на цени от приблизително 679 лв. от юни 2021 г.
  • Модел SRS-XG500 ще бъде наличен на цени от приблизително 799 лв. от юни 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *