Huawei Next Design Awards 2021 – конкурс за дизайнерска креативност

На 31 май официално стартира глобалният конкурс Huawei Next Design Awards, предизвикващ световните общности от визуални артисти и дизайнери да покажат и споделят своята креативност. Като домакин на конкурса се явяват HUAWEI Themes под мотото “Let your inspiration flow”. През 2020 година в конкурса имаше 41000 участия от 90 държави и региони, и над 100 дизайнери бяха сертифицирани за HUAWEI Themes.

През тази година конкурсът обхваща 7 категории – Phone Themes, Watch Faces, Cities in Bloom, Foldable Screen Themes, Enjoy the Moment, Original IP и Wallpapers. Категорията Phone Themes се фокусира върху елементи от интерфейса на мобилните телефони като начален екран, екран при заключен телефон и икони.

Watch Faces се фокусира върху дизайна на циферблати и каишки, с ударение върху творческия и персонализиран подход. Enjoy the Moment е категория, обединяваща няколко индустрии, стартирана от Huawei и Pizza Hut. Тя стимулира дизайнерите да експериментират с оригинални идеи за опаковки на храна.

Награден фонд от 200 000 долара

В тазгодишното издание на конкурса ще бъдат раздадени награди на обща стойност 200 000 щатски долара, сред които на лауреатите на Grand Prize, Stars of Tomorrow, International Artists, и Amazing Animators. Големият победител, носител на Grand Prize, ще получи награди на обща стойност 20 000 долара, от които 10 000 долара в брой и 10 000 долара в грантове, плюс смартфон HUAWEI Mate 40 и един от най-новите смарт часовници на Huawei.

Победителите ще бъдат признати за HUAWEI Themes-сертифицирани дизайнери, и като такива ще имат право да публикуват творбите си и да получават приходи от HUAWEI Themes.

One thought on “Huawei Next Design Awards 2021 – конкурс за дизайнерска креативност

  • юни 14, 2021 at 12:48 am
    Permalink

    За следващия дизайн на часовник можете да заложите на прозрачни каишки с магнитен захват, които да бъдат свързани с часовника като показатели в различни сфери от телефона ( повиквания, преки пътища и други) .

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *