Huawei с нов център за прозрачност в областта на киберсигурността и защитата на личните данни

Huawei отвори най-големия си център за прозрачност в глобалната киберсигурност и защита на личните данни в Дунгуан, Китай. На церемонията говориха представители на GSMA, SUSE, Британската институция по стандартизация и регулатори от ОАЕ и Индонезия

Заедно с откриването на новия център, Huawei пусна и своя Product Cyber Security Baseline, отбелязвайки, че за пръв път компанията прави своята основна рамка и практики за управление на продуктите достъпни за цялата индустрия. Тези действия са част от по-широките усилия на компанията да се ангажира с клиенти, доставчици, стандартизационни организации и други заинтересовани страни за съвместно укрепване на киберсигурността в цялата индустрия.

„Киберсигурността е по-важна от всякога“, каза Кен Ху, ротационен председател на Huawei, при откриването на центъра в Дунгуан. “Като индустрия трябва да работим заедно, да споделяме най-добрите практики и да изграждаме колективните си способности в управлението, стандартите, технологиите и проверката. Трябва да дадем основание на широката общественост и регулаторите да се доверят на сигурността на продуктите и услугите, които използват ежедневно. Заедно можем да постигнем точния баланс между сигурността и развитието във все по-дигиталния свят.”

Huawei осигурява платформа за заинтересованите страни в индустрията да споделят опит в кибер управлението и да работят заедно по технически решения. Новият център е предназначен да демонстрира решения и да споделя опит, да улеснява комуникацията и съвместните иновации и да поддържа тестване и проверка на сигурността. Той ще бъде отворен за регулатори, независими организации за тестване на трети страни и организации за стандартизация, както и клиенти, партньори и доставчици на Huawei.

На събитието Huawei пусна и своя Product Cyber Security Baseline, резултат от на над десетилетие опит в управлението на сигурността на продуктите, включващ широк спектър от външни разпоредби, технически стандарти и регулаторни изисквания.

„Рискът за киберсигурността е споделена отговорност“, заключи Кен Ху в своята встъпителна реч. “Правителствата, организациите по стандартизация и доставчиците на технологии трябва да работят по-тясно, за да развият единно разбиране за предизвикателствата в киберсигурността. Това трябва да бъде международно усилие. Трябва да си поставим общи цели, да разпределим отговорностите и да работим заедно за изграждане на надеждна цифрова среда което отговаря на днешните и утрешните предизвикателства.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *