ASBIS с портативен дифузер, който предпазва от коронавирус

ASBIS представи йонния дифузер, собствена разработка, Perenio Ionic Shield. Преносимото устройство излъчва специфичен състав на йонния комплекс, предпазвайки хората от известни коронавируси, включително SARS-CoV-2. Продажбите на устройството ще стартират в Европейския съюз през юни 2021.

Perenio Ionic Shield използва технология, с която се създава стабилно йонно вещество, което генерира достатъчно енергия за емитиране на комплексни йонни групи. Разтворът се състои от соли на магнезий, калий, цинк, платина и злато. Активната част на устройството са сменяемите капсули, които могат да се използват редовно до 12 месеца. Срокът на годност на неизползваната капсула е седем години от датата на производство.

Излъчените йонни комплекси имат достатъчно кинетична енергия, за да разрушат положително заредената външна мембрана на коронавирусите и тяхната отрицателно заредена РНК. Препоръчва се устройството да се използва в затворени помещения – у дома, в офиса и дори в кола или такси. Комбинацията от няколко устройства Perenio Ionic Shield, разположени на интервал от 3 метра, също може да защити хората на обществени места: търговски центрове, летища, гари, фитнес зали, кафенета, ресторанти, салони за красота и в таксита или градския транспорт.

Най-ефективната концентрация на йони е в диапазон от два метра в диаметър. Препоръчителното минимално разстояние между устройството на Perenio и човешкото тяло трябва да бъде най-малко 25 cm. Благодарение на ниското ниво на емисии на озон, устройството е безопасно за денонощна употреба.

Благодарение на вградената вътрешна батерия, Perenio Ionic Shield може да работи до 6 часа без връзка с електрозахранването. Устройството може да се зарежда чрез захранващия конектор Type-C или може да работи, докато е все още свързано към захранването. Не изисква допълнителна конфигурация или инсталиране на приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *