Xiaomi се изкачва в класацията за най-ценните брандове

Xiaomi е на 70-о място в класацията на Kantar BrandZ за Топ 100 най-ценни глобални марки за 2021 година, което е с 11 позиции по-нагоре в класацията, в сравнение с миналата година, със стойност на марката 24.8 милиарда щатски долара (с 50% увеличение на годишна база). За трета поредна година годишната класация включва Xiaomi като една от 100-те най-скъпи марки в целия свят.

През април т.г. Boston Consulting Group определи Xiaomi за една от „Най-иновативните компании 2021“. Това е и четвъртият път, когато Xiaomi влиза в този списък. През месец март бе представена нова корпоративна визуална идентичност на марката, която обединява дизайнерската концепция „Alive”.

Xiaomi е сред първите пет бранда в категория „потребителски технологии“ на Топ 100 най-ценните брандове в света. В своите проучвания Kantar BrandZ използва оценки на марките, заедно с проучвания на най-обширните изследвания на пазарната стойност на бранда в света: почти 4 милиона потребителски интервюта обхващащи 18,500 бранда в 512 категории на 51 пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *