Telegram поддържа групови видео разговори

Telegram добавя няколко значителни функционалности, като сред тях изпъква тази за възможност за групови видео разговори. Тук ограничението е до максимум 30 човека. Освен видео сигнала от камерите си, потребителите ще могат да споделят и своя екран.

В приложенията за смартфони и таблети по подразбиране целият дисплей е споделен. При десктоп ще е наличен избор и за споделяне само на определен прозорец. Ако провеждате видео разговори през таблет или компютър ще виждате екран разделен на няколко секции с част от участниците, а отстрани ще има списък с всички.

По отношение на гласовите разговори е добавена опционална функционалност за потискане на шумовете на заден фон. Приложени са и няколко промени в потребителския интерфейс. Така например вече се поддържат анимирани фонове, чиито цветове се променят при изпращане на съобщение.

Обновени са анимациите при изпращане на съобщение като текстът, емоджита и стикери вече преминават по-гладко към горната част на чата. За iOS са добавени две нови икони, подсещане за обновяване на информацията за телефонния номер, меню ботове, нови анимирани емоджита и вмъкване на стикери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *