Viber въвежда филтри с добавена реалност (AR)

Viber въвежда технологии с добавената реалност (AR) в приложението си, благодарение на глобално партньорство със Snap. С инструментите на Snap като Camera Kit, Creative Kit и Bitmoji, Viber ще интегрира филтри с добавена реалност (AR lenses), ще позволи споделянето им също и в Snapchat и ще добави Bitmoji персонализирани аватари в приложението си.

Първоначалният пакет включва 30 филтъра, като животински маски, Viber символи, подводен ефект, шантави котешки маски и др. Компанията планира да добави 300 допълнителни филтъра до края на годината. Световният фонд за дивата природа (WWF), FC Barcelona и Световната здравна организация (WHO) са сред първите партньори на Viber, които предлагат новите филтри в приложението.

Новите функции на Viber включват:

● Моментална добавена реалност (Instant Augmented Reality): С едно докосване се наслагват изображения върху заобикалящата среда, визуализирана през камерата, създавайки добавена реалност.
● Привличащи вниманието филтри: Добавя нов креативен слой към визуалните елементи и поддържа разговора вълнуващ
● Експресивни маски: Избор от различните маски, които внимателно следват движенията на лицето
● Функции за разкрасяване: Подобрява изображенията с реалистични щрихи като червило, руж и разнообразие от цветове на косата
● Персонализирани Bitmoji: Интегрира персонализираните Bitmoji-та в снимки и видеа

Възможността да бъдат добавяни спонсорирани и брандирани филтри ще представи и допълнителен канал за монетизация за Viber, предоставяйки на бизнес партньорите инструмент да развиват своите общности в платформата.

iOS версията на приложението с тези нови функции, както и бета версията на Android на английски език, ще бъдат достъпни от 30 юни в определени региони, но не и в България. Viber постепенно ще лансира функциите във всички ключови пазари включително България и региона и за всички потребители на Android в следващите няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *