Ревю: Xiaomi Mi Smart Band 6

Фитнес гривните представляват един достъпен начин да се сдобиете с умно носимо устройство, което проследява редица свързани със здравето ви параметри. Моделът, с който ще ви запозная днес е най-новото предложение на Xiaomi и отскоро е достъпно у нас – Xiaomi Mi Smart Band 6. Компанията е сред лидерите в този сегмент и вече има дългогодишен опит в това отношение. Новата гривна идва с подобрен дизайн, по-голям дисплей и издръжлива батерия.

Дизайн

Гривната е с компактен, практичен и свеж дизайн. Корпусът е в черен цвят, като са налични разновидности със синя, жълта, оранжева, слонова кост, зелена и черна силиконови каишки. Рамките около елипсовидния дисплей са тънки. Липсва допълнителен сензорен бутон, който е характерен за моделите от предишни поколения.

Mi Smart Band 6 има рейтинг за водоустойчивост 5 ATM и може да бъде използвана по време на плуване и издържа на потапяне до 50 метра. Корпусът е алуминиев, а каишката от TPU. В долната част на конструкцията са разположени сензори и пиновете за зареждане. Самото зареждане става чрез включен в комплекта кабел с адаптер, който свързвате към USB порт.

Бърз старт и екран

Започваме от това как да включите гривната и да я свържете със смартфона си. Предварително инсталирайте приложението Xiaomi Wear, с което гривната се свързва с телефона. Ако нямате, създайте акаунт и включете гривната. Добавянето на гривната става през секцията Profile/Профил.

AMOLED дисплеят е диагонал 1.56 инча и е приятна изненада, предлагайки висока яркост, като картината е отчетлива дори при ярка околна светлина. Гъстотата на пикселите е 326 пиксела на инч, яркостта до 450 нита, а резолюцията 152 х 486 пиксела. Имате избор измежду над 60 циферблата през приложението.

Екранът може да се активира при повдигане на ръката, като остава изключен през останалото време. Налична е опция за намаляване на яркостта през нощта. Управлението през сензорния екран става с плъзгане с пръст в четирите посоки. Дисплеят е сред най-големите големият плюсове на гривната.

Проследяване на параметри и функционалности

Основната функционалност на гривната е да проследява различни типове тренировки и показатели. За целта са налични сензори за следене на сърдечния ритъм, акселерометър и жироскоп. Има опция за постоянно измерване на пулса, качеството на съня, стрес, нива на кислород в кръвта, упражнения за дишане, както и напомняния за месечния цикъл и фази на овулация.

Налична е възможност за проследяване на 30 вида тренировки. Сред тях са бягане, ходене, колоездене, баскетбол, бокс и плуване (в четири стила). Отчетените по време на тренировката данни можете да видите в приложението за смартфони, като данните там са доста детайлни. Има и опция за автоматично разпознаване на шест вида тренировки.

Гривната може да показва наличието на входящо обаждане с опция за заглушаване, отказване и дори изпращане на бърз отговор. Има още прогноза за времето, опция за откриване на свързания телефон, предупреждения за липса на движение и разбира се показване на известия.

Настройката на повечето функционалности става през приложението Xiaomi Wear. Оттук можете да активирате известията, постоянно проследяване на пулса, следене на съня, предоставяне на информация за времето и т.н. Тук разполагате и с богат набор от циферблати, които можете лесно да сменяте според настроението или обстановката.

Батерия

С вградената батерия получавате до цели 19 дни издръжливост с един заряд при режим за пестене на енергия. В нормален режим издръжливостта е също така впечатляваща, а именно до две седмици. При по-високо натоварване можете да разчитате на до 5 дни с един заряд. Зареждането става с магнитния конектор, който е към включения в комплекта USB кабел.

Заключение

Xiaomi Mi Smart Band 6 впечатлява с големия си, за този тип устройства, екран. Гривната определено представлява добра еволюционна крачка напред за този сегмент и освен качествения екран предлага сериозна издръжливост на батерията, а това е от голяма полза в ежедневието. Разбира се на база на подобренията е очаквано и цената да е по-висока, като в случая тя може да бъде открита за до 99 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *