По-висока продуктивност с 34-инчовия Ergo UltraWide QHD монитор на LG

Споделете публикацията:

От началото на миналата година светът не е същият, като заради пандемията от новия коронавирус за много хора домът се превърна и в офис и в място за забавления. Няколко са основните фактори, които гарантират оптимална продуктивност, а сред тях са наличието на качествен компютър и периферия, включително мишка, клавиатура, слушалки, но и монитор. Именно мониторът е основният портал към дигиталната среда. Чрез него получаваме визуален достъп до нужното ни съдържание за работа и забавления, под формата на филми, клипове и т.н.

Затова разбира се е необходимо да се оборудвате с качествен монитор, а в настоящия материал имаме именно такова предложение за вас. Става дума за 34-инчовия Ergo UltraWide QHD монитор на LG (34WN780-B). Компанията е сред лидерите що се отнася до производството на панели за телевизори и монитори, а това ѝ позволява да създаде отлични модели.

Очаквано, имайки предвид диагонала на панела, мониторът е масивен. Той е с изчистен дизайн, а стойката е предназначена за монтиране на плотове или бюра с пристягане на скоба. В основната рамка могат да бъдат прокарани кабелите, за да не се пречкат на работното ви място. В комплект с монитора идват HDMI и захранващ кабели.

Основни характеристики:

  • Екран: 34“ IPS, 21:9, 3440 x 1440
  • Яркост: 300 cd/m типично; 240 cd/m минимално
  • Време за реакция: 5 милисекунди GtG
  • Входове/Изходи: 2 x HDMI, DisplayPort, жак за слушалки, 3 x USB 3.0
  • Високоговорител: 7W
  • Стойка: Накланяне, завъртане, височина
  • Други: sRGB (99%), Flicker Safe, HDR10, AMD FreeSync, On Screen Control, VESA 100 x 100 mm
  • Размери: 816.5 x 612.4/482.4 x 406.4 мм, 10.8 кг.

Веднага става ясно, че този екран е огромен и ще ви позволи да бъдете по-продуктивни, а и да се забавлявате качествено с филми с широкоформатна картина. Тук откриваме IPS панел с диагонал 34 инча, резолюция QHD (3440×1440) и съотношение на картината 21:9. Наличието на IPS панел означава, че можете да разчитате на зрителни ъгли от 178 градуса по хоризонталата и вертикалата.

Сред останалите основни характеристики са още HDR10 за висок динамичен обхват, както и поддръжка за 99% от цветова гама sRGB 99%. Както означава това? Можете да разчитате на богати и точни цветове, а това е много важно при работа с изображения и гледане на филми с високо качество.

И тъй като екранната площ е огромна има редица решения, с които можете да персонализирате работното пространство. Така например можете да разделите дисплея или регулирате основните опции на монитора само с няколко щраквания на мишката. Така получавате възможност за продуктивност като от два монитора.

Ако прекарвате дълги часове пред монитора то от полза ще е технологията за намаляването на синята светлина, която намаляване на умората на очите. Освен това режимът за четене създава екран с температура на цвета, подобна на този на хартията, и осигурява оптимални условия. Има още и защита от трептене, която намалява невидимото трептене на екрана и осигурява по-комфортна работна среда за очите ви. Ако ползвате съвместима видеокарта на AMD се поддържа и решението AMD FreeSync.

Допълнителен комфорт осигурява гъвкавостта на стойката Ergo, Благодарение на нея мониторът поддържа завъртане, промяна на височината и накланяне. Така сами откривате идеалната за вас позиция, която няма да ви натоварва. Мониторът може да бъде монтиран и на стена.

Ако не разполагате с допълнителни външни говорители или слушалки, можете да разчитате на вградения 7-ватов високоговорител с технология MaxxAudio, който ще е адекватен за базово озвучаване. Налични са и достатъчно портове, а това са 2 x HDMI, DisplayPort, жак за слушалки, 3 x USB 3.0 (1 х UP/2 x Downstream).

Заключение

LG 34WN780-B може да бъде отлична добавка за работа, тъй като дава огромна екранна площ, която можете да използвате според нуждите ви – дори да го разделите на няколко секции. Възможностите тук са подпомогнати от високата разделителна способност, която е QHD, а по този начин ще виждате дори малките детайли. Към това добавяме поддръжката за HDR10, което означава, че ще могат да бъдат показвани изображения с по-широк динамичен обхват.

Няма как да подминем и комфорта, а в това отношение моделът има с какво да впечатли. Мониторът има ергономична стойка, която позволява да го завъртате, накланяте и повдигате според нуждата. За да не страдате от умора на очите има технология за ограничаване на синята светлина и намаляване на трептенето. Очаквано на фона на тези предимства и цената не е ниска, като мониторът струва около 1600 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.