LG с цел за преминаване към 100% възобновяема енергия до 2050

LG Electronics (LG) оповести публично стремежа си да премине изцяло към възобновяеми енергийни източници до 2050 г. като ключов компонент на своята стратегия за устойчиво развитие. Съобщението в Доклада за устойчивост на LG Electronics е допълнение към по-ранното обещание на компанията за постигане на въглероден неутралитет до 2030 г. чрез инициативата Zero Carbon 2030, в която LG се ангажира до 2030 г. да намали въглеродните емисии в производствения етап до 50% от стандартите за 2017 г.

Трансформацията ще бъде осъществена регион по регион, започвайки от Северна Америка, където всеки офис и производствен обект ще бъдат захранвани от възобновяема енергия в рамките на една година. Производствените мощности на LG извън Корея имат за цел да преобразуват 50% от своите нужди от електроенергия във възобновяема енергия през следващите четири години.

Постигането на тази цел в световен мащаб ще изисква разнообразна стратегия, включително инсталиране на високоефективни слънчеви панели LG на сградите на компанията, споразумения за закупуване на енергия, които позволяват на компаниите да купуват електричество директно от доставчици, сертификати за възобновяема енергия (REC) и участие в Green Premium програма в Корея, вътрешният пазар на LG за закупуване на чиста енергия директно от Korea Electric Power Corporation (KEPCO).

Към момента LG инсталира слънчеви модули с мощност 3,2 MW на производствена площадка в Ноида, Индия, генерирайки електричество, за да захранва и административния офис на компанията. Този проект ще бъде разширен като част от Механизма за чисто развитие (CDM), позволяващ на LG да осигури сертификати за намаляване на въглерода от Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (UNFCCC).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *