EMUI 12 идва с редизайн и някои новости

Макар Huawei да започна разпространението на новата си операционна система HarmonyOS до редица смартфони в Китай, компанията продължава с разработката и нас базираната на Android EMUI. Компанията представи новата версия на интерфейса – EMUI 12. В него има редица промени, включително доста визуални такива. Системните елементи са със заоблени ъгли и с градиентни цветове. Освен това шрифтът може да бъде регулирана дебелината на шрифта. Има и нови анимационни ефекти, които изглеждат доста плавни.

Сред новите функционалности са добавянето на център за управление, който може да се активира с плъзгане от горната част на екрана в почти всички ситуации. Тук има бърз достъп до аудио плейбек, настройки за Wi-Fi и Bluetooth, както и други бързи настройки. Част от него е и панелът Device+, в който са налични свързаните устройства, включително активиране на мултиекранна колаборация със съвместимите таблети и лаптопи на компанията.

EMUI 12 включва и Distributed File System, която позволява моментален достъп до документи или снимки от свързан съвместим лаптоп. MeeTime функционалността за видеоразговори може да прехвърля обаждане между съвместими устройства от компанията. Към този момент няма информация за това кога ще започне разпространението на новия EMUI и към кои модели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *