Кога е необходимо събаряне на сграда?

Споделете публикацията:

Събарянето на сгради звучи като нещо тъжно, но то е необходимост, когато трябва да се направи устойчив и качествен ремонт. Понякога просто едно здание няма как да бъде спасено и се налага да бъде потърсена услуга за кърти чисти извозва и да се предприемат по-сериозни мерки.

Ето кога една сграда не може да бъде само ремонтирана, а се налага и нейното събаряне.

Сградата е стара

Старите сгради изискват много поддръжка и необходимостта от безкрайни и скъпи ремонти може да достигне точка, в която вече не си струва, припомня една от водещите компании за кърти чисти извозва в страната. Дори ако сградата изглежда добре отвън, може да има основни проблеми, включително водопроводни и вентилационни, които не бива да бъдат пренебрегвани.

По-старите сгради имат слаба инфраструктура, което означава, че процесът на разрушаване ще бъде по-евтин от цената за поддържането ѝ.

Увеличаване на стойността на имота

Друга една от причините, поради които една сграда трябва да бъде разрушена, може да бъде свързана с увеличаване на стойността на имота. Решението за разрушаване на сграда може да бъде подхранвано от решението за обновяване или разширяване на имот с цел увеличаване на пазарната му стойност.

За да се освободи място за всяко разширяване на сградата, съществуващите конструкции трябва да бъдат премахнати.

Основите са неизправни

Дефектните основи са друга причина защо една сграда трябва да бъде разрушена. Основите на една сграда са това, което я поддържа жизнеспособна, така че когато те станат слаби, това може да доведе до редица проблеми.

С възрастта на сградата основите могат да станат крехки, подовите настилки неравни, а в някои области може да има прекомерно натрупване на влага.

Наличие на опасни вещества

Когато в сградата се открият токсични химикали като азбест, живак или олово, това може да изисква частично разрушаване. Ще трябва обаче да бъдат повикани професионалисти, които да изхвърлят опасните материали и вещества, за да се гарантира, че те се отстраняват правилно.

Старите и изоставени сгради също така са склонни да бъдат заразени с плъхове и термити, което би изисквало помощта на специалисти. Понякога обаче тези токсични химикали и нашествия правят така, че сградата да не подлежи на ремонт, а разрушаването е най-добрият вариант.

А ако сте взели решение за събаряне на сграда, винаги можете да се обърнете към услуга за кърти чисти извозва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.