Panasonic има нов пълноформатен безогледален фотоапарат тип „бокс камера“ – LUMIX BS1H

Споделете публикацията:

Наскоро Panasonic представи новия си пълноформатен (Full-Frame) безогледален фотоапарат със сменяема оптика от типа „бокс камера“ BS1H. LUMIX BS1H е универсален фотоапарат съчетаващ видео възможностите и кинематографичното качество на LUMIX S1H с лесен за надграждане профил в стил кутия.

Оборудван с 24-мегапикселов пълноформатен сензор с технология Dual Native ISO, LUMIX BS1H допълнително увеличава своя потенциал, включително пълнообхватен 6K запис с висока разделителна способност, впечатляващ боке ефект, снимане при слабо осветление, V-Log запис с широк динамичен диапазон от 14+ стопа и много други.

Благодарение на неговата висока мобилност и широка свързаност, потребителите могат лесно и гъвкаво да интегрират BS1H в своята оптимална система от фотоапарати, в зависимост от конкретния сценарий. Съвместимостта и еднаквите характеристики на образите минимизира пост-продукционната обработка, когато се използва заедно с други фотоапарати Panasonic LUMIX, като Micro Four Thirds фотоапарата от типа „бокс камера“ BGH1 или пълноформатния безогледален фотоапарат S1H.

Използването на оптичен изглаждащ филтър OLPF (Optical Low Pass Filter) потиска ефекта на моаре и неестествените цветове. При заснемащия сензор с технология Dual Native ISO (Две първоначални ISO чувствителности) генерирането на шум се минимизира чрез избор на оптималната схема със съответната чувствителност, още преди процеса на усилване. В комбинация с оптималната обработка на сигналите от процесора Venus Engine, се постига висока светлочувствителност, максимум ISO 51200, при минимален шум.

LUMIX BS1H, постига гладък видеозапис с висока резолюция 6K/24p, 5.4K/30p (екранен формат 3:2) или 5.9K/30p (екранен формат 16:9). Също така, той предлага възможност за 10-bit 60p 4K/C4K HEVC видео запис при използване на зона от изображението, еквивалентна на Super 35mm. А 4:2:2 10-bit 4K30p видео във формат H.264 се записва при пълен обхват на изображението. Записаните данни с висока разделителна способност също така могат да се използват за създаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на образа или за изрязване на 4K изображения.

LUMIX BS1H също така използва модерна технология с изкуствен интелект, която открива и настройва фокуса върху специфични обекти, като хора и животни, дори и когато те се движат бързо.

Използването на VFR (Variable Frame Rate) позволява запис на видео със забавен или ускорен каданс при резолюция C4K/4K (60 кадъра в секунда, максимум 2.5 пъти по-бавно при 24p) или FHD (180 кадъра в секунда, максимум 7.5 пъти по-бавно при 24p). Минималната кадрова честота при запис на видео с ускорен каданс е 2 кадъра в секунда. В допълнение, може да се записва HFR (High Frame Rate) видео със звук, дори когато се използва автофокус. Достъпни са различни ефекти за създаване на видео със забавен каданс в процеса на постпродукцията.

LUMIX BS1H използва нова конструкция за отвеждане на топлината, осигуряваща ефективно охлаждане и съответно, възможност за неограничен запис на видео. Шасито на тялото му е изработено от алуминиева и магнезиева сплав, съчетаваща голяма здравина и ниско тегло.

За да отговори на нарастващата нужда от поточно предаване на живо, BS1H е оборудван с функция за IP стрийминг. С шаси, изработено от алуминиева и магнезиева сплав, LUMIX BS1H е лек и компактен, но здрав фотоапарат от типа „бокс камера“, и е оборудван с голямо разнообразие от практични входно/изходни конектори.

Използването на BS1H с обективи от серията LUMIX S осигурява допълнителни предимства. Когато е монтиран обектив от серията LUMIX S, оборудван с O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа), може да се използва функцията Boost I.S.(Video) (Стабилизатор на образа) и е осигурен прецизен контрол на автофокуса и автоматичната експонация (AF/AE).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.