Най-новата игра на Gameloft е почти изцяло разработена в България

Gameloft анонсира премиерата на най-новата си онлайн игра – Heroes of the Dark. Заглавието е дело на българското студио на френския разработчик и съчетава стратегически и ролеви елементи, ситуирани в изцяло нова виртуална вселена, изградена от софийския екип. От днес е достъпна по целия свят на устройства с iOS, Android и Windows.

Софийското студио на Gameloft прави няколко смели стъпки при създаването на Heroes of the Dark. Първата е, че не разчита на вече изграден франчайз или гейм вселена. Целият сюжет, както и виртуалният свят, в който се потапят играчите, е изграден от българския екип от нулата. Другата ключова иновация е комбинирането в изцяло нова формула на два популярни жанра – стратегия в реално време и ролева игра.

Новата игра е почти изцяло разработена в България. От техническата част, през сюжета, художествената визия, героите и механиките, до маркетинга и поддръжката ѝ. Малки компоненти, като аудио оформлението, са изнесени към други студия на френския разработчик.

Играчите вече могат да се потопят в Heroes of the Dark и фантастичния свят на Тенебрис, където свръхестествените герои и чудовища трябва да оставят настрана различията си, за да се изправят срещу голямото зло, което ги заплашва с пълно унищожение.

В Heroes of the Dark, вампири, върколаци и хора обединяват сили срещу Висшия съвет, воден от Албус, Император на вампирите. От своето мистично имение играчите привличат и подобряват уникални герои от всяка фракция, потапят се в тяхната предистория, и стратегически сформират отряди за сблъсъци 5 на 5 в реално време. Само заедно играчите могат да превземат основния източник на сила, Сърцето на Тенебрис, и да обединят хора, вампири и върколаци в мир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *