Ученици с нарушено зрение у нас се обучават чрез иновативни технологии на Google

Онлайн обучението вече става много по-достъпно и за учениците със специални образователни потребности (СОП) у нас и техните учители и близки. Това е възможно след като Центърът за творческо обучение локализира и разпространи специализирани ресурси на български език, подходящи за деца с различни възможности.

Центърът е основен партньор на Google с направление образование за страната ни и предлага образователната платформа Google Workspace, която е широко разпространена в българските училища. В нея са включени редица приложения и инструменти за по-добра достъпност. Приложенията са създадени така, че да помогнат на учители и ученици да работят в екип по-лесно и с повече възможности за общуване, когато не са заедно в класната стая. Центърът вече създаде множество материали и разпространи безплатно онлайн ръководство за настойници, насочено към работата с деца със специални потребности при обучение от разстояние.

Средното училище за ученици с нарушено зрение “Луи Брайл” в гр. София е сред първите, в които се обучават деца със специални потребности с помощта на тези инструменти. То използва облачни технологии още от миналата година. В него живеят и се обучават незрящи деца и такива с нарушено зрение от столицата и от цялата страна на възраст от 5 до 19 години. Вече 20 учители от екипа му са преминали през обучението “Училище в облака: Въведение”, проведено от Центъра за творческо обучение и са се запознали с различни образователни технологии, предоставени от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *