Xiaomi вече има над 10 000 магазина в Китай

На 30-ти октомври Xiaomi откри 10 000-я си магазин в Китай. Той отвори врати в Шенжен, Гуандун и се намира сред един от най-оживените търговски райони в града в изцяло самостоятелна сграда от 600 квадратни метра, оборудвана с 3D LED дисплей.

Лу Вейбинг, партньор и старши вицепрезидент на Xiaomi Group, президент на компанията за региона на Китай, президент на международния отдел и генерален мениджър на бранда Redmi, сподели: „Откриването на 10 000-ия Xiaomi магазин отбеляза етап, който поставя ново начало в New Retail бизнес модела на Xiaomi.” Лу Вейбинг отбеляза, че без значение как върви бизнесът на компанията, първоначалната визия на Xiaomi New Retail винаги ще остане същата: да работи в посока всеки любител на компанията да има Xiaomi магазин близо до дома си, позволявайки на всеки да изживее и да притежава невероятни продукти на Xiaomi на разумни цени.”

10 000-ият магазин е по концепцията „Xiaomi Store 4.0“ с минималистичен стил и усещане за футуристична технология. Обектът е също и многофункционален магазин, който осигурява както продажби, така и услуги. Клиентите могат да тестват и да закупят почти всички продукти на Xiaomi, включително флагман смартфоните като Xiaomi MIX FOLD и серията Xiaomi 11, новите предложения от серията Redmi Note 11 и много AIoT продукти.

През ноември 2020 г. Xiaomi обяви нова цел: да даде възможност на всеки фен на Xiaomi в бъдеще да има магазин на компанията наблизо. В резултат на това, Xiaomi New Retail навлезе в етап на бързо разрастване и постави рекорд от 27 нови магазина, отворени за един ден в континентален Китай. През последните 12 месеца бяха отворени общо почти 8000 магазина на Xiaomi.

Първият оторизиран магазин на Xiaomi в България се намира в Paradise Center. Съвсем скоро предстои и откриването на официалния оторизиран онлайн магазин на Xiaomi за територията на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *