Scalefocus стартира инициатива в подкрепа на мъжкото здраве, част от движението Movember

В месеца посветен на мъжкото здраве, превенцията и борбата с рака на простата, Scalefocus се включва в движението Movember чрез инициативата си IT Beards. В кампанията, организирана за трета поредна година, през месец ноември служители отглеждат своите бради и мустаци, снимат ги и ги публикуват на специално създадена за инициативата платформа, която е отворена за гласуване. Всеки един от участниците генерира средства, получавайки глас за своята специална визия. Поради непрекъснато растящия интерес към инициативата и тази година Scalefocus извежда кампанията извън рамките на компанията и отваря платформата за външно гласуване, което дава възможност за събиране на повече средства и допълнително популяризиране на каузата за мъжкото здраве.

Със събраните средства Scalefocus ще осигури безплатни профилактични прегледи и диагностика на рак на простата за мъже в рискова възраст. Прегледите се планира да се проведат през месец декември в град София, от екипа на проф. Калоян Давидов, началника на клиника по Урология към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Той и екипът му работят активно за каузата и за все по-високо ниво на информираност сред мъжете с цел превенция.

„По всяко време и по всякакъв начин трябва да се говори за това, че мъжете могат да се разболеят. Диагнозата рак на простата не е страшна, когато е намерена навреме. Можем да излекуваме рака на простата. В последните години, не само в Европа, но и в България, нараства броят на напълно излекуваните от този вид рак.“, споделя проф. Давидов, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, за важността от провеждането на регулярни профилактични прегледи.

Реализирането на събраните средства от кампанията IT Beards ще се осъществи в партньорство с Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и фондация CancerCare.bg.

Ракът на простатата представлява значителен и дългосрочен здравен проблем в Европа. Към момента годишно се разболяват над 400 000 души на стария континент. В България, по данни на Националния раков регистър, през 2016 г. са регистрирани 2 483 нови случая на заболяването. Това бележи ръст от 60% за последните близо 10 години. Всяка година ракът на простатата e сред основните причинители на смърт при мъжете. Статистиката сочи, че годишно над 1 млн. мъже по света получават такава диагноза, което е около 8% от всички новорегистрирани онкологични заболявания.

През ноември оставяме брадите да растат, за да расте и превенцията срещу рака на простата.
Може да се включите в инициативата тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *